SFATURILE LUI FRANK

Verifică aurul acasă

Atenție,  niciuna din metodele descrise mai jos nu conferă certitudine 100% testării pe care o efectuezi!

Una dintre cele mai sigure metode de a verifica aurul este de a veni în agențiile Express Credit, unde operatorii noștri folosesc o serie de substanțe chimice speciale prin care pot determina exact autenticitatea bijuteriei.

Insă, există și câteva metode pe care le poți încerca singur acasă, pentru a te asigura că bijuteriile sunt cu adevărat din aur.

  1. Poti verifica autenticitatea aurului si cu magnetul. Ai nevoie de un magnet puternic pe care trebuie să îl apropii de bijuterie. Dacă bijuteria este atrasă de magnet, atunci aceasta este falsă, deoarece aurul nu este un metal magnetic.
  2. Pentru a verifica prima dată calitatea aurului, poți să iei o lupă cu care să vezi întreaga suprafață a bijuteriei, în interiorul inelului sau pe spatele pandantului, pe sistemul de inchidere al brățărilor ori lănțișoarelor, dacă eșantionul are contururi confuze și neclare, atunci cel mai probabil este un fals.
  3. Când cumperi un inel de aur, aruncă-l pe gresie de la o înălțime de 20, 30 de centimetri; aurul, fiind moale, se va rostogoli, dar dacă este alt metal va sări de câteva ori în aer.
  4. Ține bijuteria de aur câteva minute în oțet, apoi las-o să se usuce; dacă rămâne aurie și strălucitoare, este aur veritabil, dar dacă își pierde luciul și capătă alte nuanțe, este un aliaj fără valoare.
  5. Testarea cu iod. Acest element chimic interacționează cu toate metalele, cu excepția aurului. Pentru a verifica, puneți o picătură de iod pe produs, de preferință pe interior, așteptați 5 minute apoi priviți reacția: dacă metalul s-a întunecat, a dobândit o culoare gri deschis sau chiar negru, atunci decorarea este falsă. Aurul real va rămâne constant galben.
  6. Un mod minunat de a distinge aurul de un fals este cu un creion lapis. Acest produs medical interacționează perfect și oxidează metalele și îl puteți cumpăra la orice farmacie. Răzuiește produsul ușor și uda zona cu apă. Acum trebuie să desenați un creion de răzuit. Toate metalele, cu excepția aurului, se vor întuneca.
  7. Ai nevoie de o firimitură de pâine proaspătă. Puteți verifica în acest fel absolut orice produs: Luați firimitura și înfășurați   în ea este un articol de aur. Rotiți mingea și lăsați câteva zile   până devine pătat. Când se întâmplă acest lucru, scoateți produsul din pâine.  Aspectul aurului nu se va schimba în niciun fel, dar aliajele vor suferi oxidare și își vor schimba culoarea.